دوره 3، شماره 2 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1390 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 60-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، mehrdadmostaghaci@gmail.com
چکیده:   (15959 مشاهده)
چکیده مقدمه: امروزه در بسیاری از کشورها پیشگیری از اختلالات اسکلتی ـ عضلانی مرتبط با کار به صورت یک ضرورت و اولویت ملی در آمده است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی اختلالات اسکلتی – عضلانی درصنعت تولید مواد غذایی انجام شده است. روش بررسی:در این پژوهش مقطعی، 10 گروه مختلف شغلی کارخانه به عنوان نمونه انتخاب شدند. در هر واحد، 50 درصد نیروی کار شاغل که حداقل یکسال سابقه کار داشتند به طور تصادفی انتخاب و به مطالعه راه یافتند و در مجموع، تعداد 92 نفربررسی شدند. به منظور تعیین میزان شیوع علایم اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در اندام‌های گوناگون بدن کارگران از پرسشنامه نوردیک و به منظور ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی – عضلانی از روشQuick Exposure Check استفاده شد و برای این منظور در هر ایستگاه کاری از کارگر فیلم گرفته شد. یافته‌ها:میانگین سن کارگران مورد مطالعه 50/8 ± 36/36 سال و محدوده آن 55-23 سال بود. میانگین سابقه کار کارگران مورد مطالعه 17/11 سال بود که کمترین سابقه کار 1 سال و بیشترین سابقه کار 30 سال بود. براساس نتایج به دست آمده از پرسشنامه نوردیک، 7/21% افراد مورد مطالعه در طی 12 ماه گذشته حداقل در یکی از نواحی چهارگانه(گردن، شانه، کمر و دست) دستگاه اسکلتی‌ ـ عضلانی دچار درد و ناراحتی بوده‌اند. نتایج نشان داد که بین اختلالات اسلکتی ـ عضلانی کمر درد و درد شانه با سابقه کار کارکنان ارتباط معنی داری وجود دارد(01/0=P). بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که اختلالات اسکلتی ـ عضلانی در نواحی کمر و دست از بیشترین شیوع برخوردار است. اختلالات اسکلتی - عضلانی،QEC ، صنعت تولید مواد غذایی، پرسشنامه نوردیک
متن کامل [PDF 551 kb]   (2093 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/11/29 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.