مقدمه: با توجه به شرایط نامناسب کاری کاربران ماشینهای کشاورزی، انجام مطالعاتی با هدف بهبود وضعیت ارگونومیک کار با این ماشینها ضروری است. بر این اساس، هدف از این مطالعه، مقایسه ارگونومیک کلاچ تراکتورهای MF285 و MF399 با ثبت فعالیت الکتریکی عضلات به روش الکترومیوگرافی بود.
روش بررسی: تعداد افراد مورد بررسی 25 نفر میباشد. عضلات مورد بررسی نیز، شش عضله دوقلو داخلی، دوقلو خارجی، پهن داخلی، پهن خارجی، کوادراتوس لومباروم و تراپزیوس بودند. فعالیت الکتریکی عضلات در فواصل زمانی 30 ثانیه قبل از کلاچگیری، در طی 60 ثانیه کلاچگیری و 60 ثانیه استراحت پس از کلاچگیری، ثبت شدند.
نتایج: نتایج نشان داد که عضلات پهن داخلی و دو قلو داخلی با نسبت RMS فعالیت الکتریکی در طی 60 ثانیه کلاچگیری نسبت به قبل از آن، بهترتیب 16/6 و 82/2 تحت تنش بیشتری در هنگام کلاچگیری تراکتور MF285 قرار گرفتند. عضلههای پهن داخلی و دوقلو خارجی نیز در هنگام کلاچگیری تراکتور MF399 تحت تنش بیشتری قرار داشتند. در تمامی عضلات، غیر از عضله دو قلو خارجی، نسبت فعالیت الکتریکی عضلات در هنگام کلاچگیری تراکتور MF285 بیشتر از تراکتور MF399 بود.
نتیجهگیری: در نتیجه، کاربران تراکتور MF285 و بهطور کلی دو عضله پهن داخلی و دو قلو داخلی، در هنگام کلاچگیری تحت تنش بیشتری قرار گرفتند. همچنین این دو عضله در مدت زمان طولانیتری پس از کلاچگیری نسبت به سایر عضلات به حالت ریکاوری بازگشتند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |