مقدمه: آتشنشانان برای حفاظت در برابر خطرات در طول کار نیازمند استفاده از لباسهای حفاظتی هستند. ترکیب اثرات استرس حرارتی ایجاد شده در اثر فعالیتهای عضلانی و لباسهای حفاظتی، منجر به سطح بالایی از استرین در سیستم تنظیم کننده حرارت بدن میگردد. هدف از این مطالعه بررسی استراتژی خنککننده فرو بردن دست و ساعد در آب برای کاهش استرین حرارتی ناشی از لباس حفاظتی آتش نشانان بوده است.
روش بررسی: در این پژوهش 14 داوطلب از آتشنشان حرفهای شرکت داشتند. هر داوطلب بعد از پوشیدن تجهیزات حفاظتی بر روی صندلی نشسته پارامترهای میزان ضربان قلب، دمای عمقی و میانگین دمای پوست به عنوان شاخص پایه اندازهگیری شد، سپس بر روی تردمیل با سرعت Km/h 5 وشیب 5/7% به مدت 20 دقیقه راه رفتند. سپس بر روی صندلی نشسته و در یک دوره بازیابی 15 دقیقهای بصورت غیرفعال(کنترل) هر 5 دقیقه پارامترهای استرین حرارتی اندازهگیری شدند. در ادامه طبق پروتکل قبل افراد روی تردمیل راه رفته و بعد از 20 دقیقه طی یک دورهی بازیابی مداخلهای، فرد 15 دقیقه بر روی صندلی نشسته دست و ساعد خود را در آب قرار دادند و پارامترهای استرین حرارتی هر 5 دقیقه مورد پایش قرار گرفتند. تحلیلهای آماری نیز با کمک مدل برآوردی تعمیمیافته انجام گرفت.
نتایج: نتایج معادلات برآوردی تعمیمیافته در مدل تک متغیره حاشیهای طولی برای پاسخهای فیزیولوژیک استرین حرارتی دمای عمقی، دمای پوست و ضربان قلب، قبل و بعد از زمان مداخله اختلاف معنیداری(05/0>P ) را نشان میدهد.
نتیجهگیری: در شرایطی که آتشنشان مواجهات متعددی را با استرین حرارتی در زمانهای کوتاه دارند،. استراتژی خنککننده فرو بردن دست و ساعد در آب میتواند یک راه عملی و ساده مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |