دوره 15، شماره 2 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1402 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 46-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.NASRME.REC.1400.105

Keshmiri F, Mehrparvar A H. Competency framework of “inter-professional values and professionalism” in occupational health team. tkj 2023; 15 (2) :38-46
کشمیری فاطمه، مهرپرور امیرهوشنگ. چارچوب توانمندی‌ "تعهدحرفه ای و ارزش های بین حرفه ای" در تیم سلامت شغلی. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1402; 15 (2) :38-46

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، ah.mehrparvar@gmail.com
مقدمه: مطالعه حاضر با هدف تدوین چارچوب توانمندیهای تعهدحرفه ای و ارزش های بین حرفه ای در حیطه ارائه خدمات سلامت شغلی تدوین شده است.
روش بررسی: این مطالعه در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال 1398-1400 اجرا شده است. در گام اول مطالعه با استفاده از بررسی متون، چارچوب توانمندی های تعهدحرفه­ای و ارزشهای بین حرفه ای در رشته های مختلف بررسی شد. در گام دوم توانمندیهای تعهدحرفه ای و ارزشهای بین حرفه ای از دیدگاه متخصصین با  استفاده از روش گروه متمرکز تبیین شد. در گام سوم پالایش داده­ها و تدوین چارچوب مذکور بر اساس اصول تدوین توانمندیها انجام شد. نسخه اولیه چارچوب توانمندیهای تعهدحرفه ای و ارزش های بین حرفه ای از دیدگاه ذینفعان مختلف بررسی شد.
نتایج: درفاز اول 39 توانمندی تبیین شد. در فاز دوم 12 توانمندی پیشنهاد شد و به چارچوب اضافه شدند. چارچوب توانمندی های تعهد حرفه ای و ارزشهای بین حرفه ای با 51 توانمندی در شش حیطه های نوع دوستی، عدالت، وظیفه شناسی، تعالی، احترام و درستکاری تدوین و نهایی شد.
نتیجه گیری: ارائه خدمات سلامت شغلی فعالیت پیچیده است که ذینفعان متعددی را تحت تاثیر قرار می دهد. تبیین مولفه های توانمندی های تعهدحرفه ای و ارزشهای بین حرفه ای در شش حیطه اساسی می تواند به عنوان راهنمایی عملکردی، ارائه دهندگان خدمات سلامت شغلی را یاری دهد.

متن کامل [PDF 645 kb]   (136 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (251 مشاهده)
دریافت: 1401/11/5 | پذیرش: 1402/4/22 | انتشار: 1402/5/10