دوره 6، شماره 3 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1393 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 59-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moradhaseli S, Mirakzadeh A, Rostami F. Analysis the Effectiveness of safety and Agricultural Professional Healthy Courses which carried out for farmers. tkj 2014; 6 (3) :50-59
مرادحاصلی سمیه، میرک زاده علی اصغر، رستمی فرحناز. تحلیل اثربخشی دوره‌های آموزشی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای برگزار شده جهت کشاورزان. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1393; 6 (3) :50-59

دانشگاه ، moradhaseli@yahoo.com
مقدمه: توانمند‌سازی و آموزش افراد، عواملی به حساب می‌آید که به وسیله آن سرمایه‌های انسانی تبدیل به سرمایه‌های پایدار می‌شود. حفظ و توسعه نیروی انسانی در محیط پر مخاطره کشاورزی نیازمند یادگیری و رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه‌ای کشاورزی است. این مطالعه با هدف تحلیل اثربخشی دوره‌های آموزشی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای کشاورزی صورت گرفت. روش بررسی: این تحقیق پس از بررسی نیازهای آموزشی کشاورزان به شیوه غیرآزمایشی و با روش توصیفی- پیمایشی؛ به شیوه آزمایشی و با دو گروه آزمایش و گواه انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل 213 خانوار از کشاورزان شهرستان ماهیدشت بود که از طریق جدول مورگان 140 خانوار به عنوان نمونه تعیین گردید و پس از نیاز‌سنجی از این گروه تعداد 61 نفر در طرح آزمایش شرکت داده شد. ابزار تحقیق پرسشنامه بوده که روایی آن با نظر متخصصان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (‌77/0) تایید گردید. با استفاده از نرم‌افزار 11.5 SPSS داده‌ها توسط آزمون‌های مقایسه میانگین‌ها (‌ tمستقل و جفت شده) و آزمون تجزیه واریانس (F) تحلیل شد. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون افراد گروه آزمایش به ترتیب 62/6 و 88/18 بوده است، ‌به طوری که اختلاف معنی‌داری بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون افراد گروه آزمایش وجود داشت که بیانگر تاثیر نسبی دوره آموزشی می‌باشد. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌ها، نمره افراد ‌در قبل از آموزش با بعد از آموزش تفاوت معنی‌داری با هم داشت. بنابراین لازم است جهت حفظ سطح دانش مطلوب کشاورزان به مسأله آموزش توجه بیشتری مبذول گردد و با برگزاری دوره‌های آموزشی میزان آگاهی افراد ارتقاء داده شود.
متن کامل [PDF 548 kb]   (2089 دریافت)
دریافت: 1392/2/30 | پذیرش: 1393/2/24 | انتشار: 1393/8/11