Ebrahimzadeh M, Halvani G, Mortazavi M, Soltani R. Assessment of potential hazards by Failure Modes and Effect Analysis (FMEA) method in Shiraz Oil Refinery. tkj 2011; 3 (2) :16-23
URL:
http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-41-fa.html
ابراهیمزاده مهرزاد، حلوانی غلامحسین، مرتضوی مرتضی، سلطانی رضیه. ارزیابی خطرات بالقوه پالایشگاه شیراز با روش تجزیه و تحلیل حالات خطر(FMEA) و اثرات ناشی از آن. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1390; 3 (2) :16-23
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-41-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، r_soltani18@yahoo.com
چکیده: (17188 مشاهده)
چکیده
مقدمه: روش تجزیه وتحلیل حالات خطر و اثرات ناشی از آن روشی است که به طور سیستماتیک به شناسایی دلایلی که یک محصول یا یک فرآیند میتواند با آن مواجهه داشته باشد و نتایج و اثرات ایجاد شده آن میپردازد. هدف این مطالعه ارزیابی خطرات بالقوه موجود در بخشهای مختلف پالایشگاه شیراز با استفاده از این تکنیک ارزیابی ریسک میباشد.
روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی، فعالیتهای فرزکاری، جوشکاری، حملونقل و جابجایی اجسام و غیره در پالایشگاه شیراز با استفاده از رابطه نمره اولویت خطرپذیری (RPN: Risk Priority Number) برای تکتک فعالیتهای فوق مورد بررسی قرار گرفت سپس نتایج حاصله با استفاده از نرمافزار Excel مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که بالاترین سطح نمره RPN در فعالیتهای حمل و جابه جایی اجسام و قسمت تراشیدن سطوح خارجی به ترتیب قبل و بعد از اقدامات اصلاحی دارای عدد RPN(200 و210) و (72 و84) میباشد. در حالی که نمره اولویتپذیری خطر در فعالیتهای جوشکاری و متهکاری خارجی به ترتیب قبل و بعد از اقدامات اصلاحی دارای عددRPN(144و120) و (24و36) میباشد ولی یافتهها نشان میدهند که فعالیتهایی که نمرهRPN پایینی دارند دارای اولویت بیشتری نسبت به فعالیتهای با نمرهدهی بالاتر از نظر شدت آسیب میباشند.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به بالا بودن نمرهRPN در برخی از فعالیتها مانند جابجایی و حملونقل اجسام و فرزکاری میتوان با به کارگیری اقدامات کنترلی مناسب به سطح ریسک قابل قبولی رسید که نشاندهنده مفید و کارا بودن روشFMEA میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1390/11/29 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/1/26
* نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد،مرکز تحقیقات سلامت بیماریهای ناشی از صنعت |