مقدمه: آب و الکترولیت ها برای حفظ سلامتی و کارایی افراد در محیط های شغلی گرم ضروری می باشند. هدف از این مطالعه تعیین میزان تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های نمره استرین حرارتی، ادراکی و فیزیولوژیکی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 13 نفر دانشجوی مرد در شرایط گرم خشک آزمایشگاهی(دمای40 درجه سانتی گراد، رطوبت 30 درصد) انجام شد. به افراد در 3 مرحله به مدت زمان 2 ساعت یکی از مداخله گرهای آب، آب و آبلیمو و شربت آبلیمو به مقدار 400 سی سی در 4 دفعه داده شد. از بدو مواجهه با گرما هر 10دقیقه یکبار شاخص های HSSI، PESI، PSI، ضربان قلب و دمای دهانی افراد اندازه گیری شد. از آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که شاخص های نمره استرین حرارتی(P=<0/001)، استرین ادراکی (P=0/001) و استرین فیزیولوژیکی(P=<0/001)دارای تفاوت معنادار هنگام مصرف 3 مداخله گر بودند.
نتیجه گیری: مصرف نوشیدنی ها باعث حفظ شرایط نرمال در افراد تحت آزمایش گردید. مصرف شربت آبلیمو دارای بیشترین تاثیر در کاهش میانگین نمرات هر سه شاخص نسبت به آب و آبلیمو و آب بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |