دوره 10، شماره 1 - ( فصلنامه علمی تخصصی طب کار یزد 1397 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 16-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

zareeimahmoodabadi H, mirmohammadi meibodi A S, vaziri S. The mediating role of job satisfaction in relation to perceived organizational support and organizational citizenship behavior among Meybod Narin Company. tkj 2018; 10 (1) :7-16
زارعی محمودآبادی حسن، میرمحمدی میبدی اعظم السادات، وزیری سعید. نقش میانجی رضایت شغلی در ارتباط با حمایت سازمانی ادراک‌شده و رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان کارخانه کاشی. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1397; 10 (1) :7-16

دانشگاه آزاد واحد یزد ، azamsadat1358@yahoo.com

هدف: هدف پژوهش حاضر تبیین نقش میانجی رضایت شغلی در ارتباط بین رفتار شهروندی و حمایت سازمانی ادراک‌شده در کارکنان کارخانه کاشی نارین شهر میبد بود.
روش: روش تحقیق حاضر همبستگی از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه آماری شامل تمام کارکنان شرکت کاشی نارین میبد بود که با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی 200 نفر انتخاب شدند.پرسشنامه‌های رفتار شهروندی سازمانی، حمایت سازمانی و رضایت شغلی برروی نمونه اجرا گردید. با توجه به نوع متغیر و سطح سنجش متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر در تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده‌شد.
یافته‌ها: نتایج نشان‌داد رضایت شغلی (میانجی‌گر) اثر معنی‌داری بر رابطه بین حمایت سازمانی و رفتار شهروندی ندارد ولی حمایت سازمانی بر دو متغیر رفتار شهروندی و رضایت شغلی اثر مستقیم معنی‌داری داشت. همچنین مؤلفه‌های پرداخت، مزایای جانبی و ارتباطات با حمایت سازمانی رابطه مثبت معنی‌داری داشتند .رفتارشهروندی نیز با رضایت شغلی (19/0 r=)، بین مولفه‌های نوعدوستی و وجدان با رضایت شغلی و بین مولفه پرداخت و مزایای جانبی ، ماهیت کار  و ارتباطات با رفتار شهروندی رابطه مثبت و معنی‌داری دیده‌شد.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان‌داد حمایت سازمان از کارکنان می‌تواند به طور معنی‌داری در تغییر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان و ارتقای آن نقش ایفا کند.ارائه حمایت سازمانی به کارکنان، در ارتقای رفتار شهروندی کارکنان و افزایش کارایی و اثربخشی مطلوب در کارخانه بسیار مؤثر است.

متن کامل [PDF 762 kb]   (2066 دریافت)
دریافت: 1395/12/22 | پذیرش: 1396/7/1 | انتشار: 1399/1/26