tavakoli mehr A, Halvani G H, morady H A, hobubati H. Quantitative risk assessment of accidental points in the area of Shahid Beheshti field to Abuzar Square in Yazd with the method of accidents rate - severity index. tkj 2021; 12 (4) :66-75
URL:
http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-955-fa.html
توکلی مهر علی رضا، حلوانی غلامحسین، سلطانی گردفرامرزی رضیه، مرادی حکمت اله، حبوباتی حمید. بررسی ریسک کمی نقاط حادثه خیز در محدوده میدان شهید بهشتی تا میدان ابوذر شهر یزد با روش شاخص تعداد- شدت تصادفات. فصلنامه علمی تخصصی طب کار. 1399; 12 (4) :66-75
URL: http://tkj.ssu.ac.ir/article-1-955-fa.html
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، hobubati@ssu.ac.ir
چکیده: (1336 مشاهده)
مقدمه: تصادفات یکی از بزرگترین مشکلات سلامت عمومی در جهان است. این در حالی است که بیشتر قربانیان جوان هستند و قبل از تصادف دارای سلامتی کامل بودهاند. مطالعات سازمان جهانی بهداشت حاکی از آن است که در سال 2020 میلادی تصادفات جادهای یکی از سه عامل عمدۀ مرگ و میر در جهان خواهد شد.
روش بررسی: این پژوهش با توجه به انتخاب مسیر درونشهری، با روش شاخص تعداد – شدت حادثه در یک دورۀ یک ساله، اقدام به شناسایی نقاط حادثهخیز کرد. برای وزندهی به شدت تصادفات (جرحی، فوتی و خسارتی) از جدول ضرایب پیشنهادی ایالت جورجیای آمریکا استفاده شد.
نتایج: در این مطالعه، 6 واحد فضایی به عنوان نقاط حادثهخیز(1/9 % ) و 19 واحد فضایی Yellow Zone(8/28%) شناسایی شد؛ که به صورت بالقوه پتانسیل تبدیل شدن به نقاط حادثهخیز را دارند. در نهایت 41 واحد فضایی(ColdZone 1/62%) شناسایی شد.
نتیجهگیری: از مهمترین راهکارهای کاهش حوادث ترافیکی، بازنگری در علایم راهنمایی و رانندگی از نظر تعداد، اندازه، مکان، ارتفاع و نصب سرعتگیر در نقاط حادثهخیز، احداث زیرگذر و نصب پلهای هوایی با تعبیۀ پله برقی در نقاط حادثهخیز، طراحی برنامۀ آموزشی جامع و بلندمدت برای اصلاح فرهنگ راهنمایی و رانندگی و غیره است.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
ایمنی و حوادث ناشی از کار دریافت: 1397/5/11 | پذیرش: 1399/12/24 | انتشار: 1399/12/24
* نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد |